Infrarood sauna’s

Wilt u ook genieten van de vele voordelen van een infrarood sauna bij u thuis? Bij Platinum Wellness kan u een full spectrum infraroodcabine kopen aan een scherpe prijs.

Met een infrarood sauna van Platinum Wellness kan u optimaal genieten bij u thuis. Nood aan ontspanning na een intens drukke dag? Vaak last van spierpijn? Een regelmatig bezoekje aan uw persoonlijke infrarood sauna biedt u het comfort en de rust die u verdient. Als u beslist om een full spectrum infraroodcabine te kopen, zal u vrij snel merken dat daar een heleboel interessante voordelen aan verbonden zijn. Bent u niet zeker welke infrarood sauna het meest geschikt is voor uw specifieke situatie? Spring even binnen in onze showroom. Onze specialisten staan u bij in uw keuze van de meest geschikte infraroodcabine.

 • Infraroodsauna Panorama reeks
 • Infraroodsauna Therapy reeks
 • Infraroodsauna Design reeks

Waarom zou u een infraroodcabine kopen?

Een infraroodcabine kopen biedt een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Het gigantisch verschil in stroomverbruik bijvoorbeeld. Een heleboel van onze klanten vragen naar het verbruik van een infraroodcabine.

Een infrarood sauna verbruikt gemiddeld - afhankelijk van de grootte van de infraroodcabine en het aantal infrarood elementen - tussen de 1600 watt en 3000 watt.

Wanneer we uitgaan van het huidige Belgisch energietarief, zal u ongeveer 24 tot 50 euro cent betalen voor een sessie van 30 minuten in uw persoonlijke infrarood sauna. De gemiddelde prijs voor een bezoekje aan uw eigen infraroodcabine valt dus meer dan mee. Zeker als u kijkt naar de therapeutische werking en de onmiskenbare voordelen. Uw eigen infraroodcabine kopen is investeren in uw gezondheid.

Door regelmatig een bezoekje te brengen aan uw persoonlijke infraroodcabine, zal u al snel merken dat er een heleboel interessante voordelen aan verbonden zijn:
 • Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten
 • Optimale ontgifting
 • Vermindering van huidproblemen, bijv. bij psoriasis, eczeem of acné (jeugdpuistjes)
 • Enorm snelle opwarmtijd
 • Lage gebruikskosten
 • Hoog gebruiksgemak
 • Eenvoudig op standaard 220V-stopcontact aan te sluiten
 • Zeer flexibele plaatsingsmogelijkheden
 • Makkelijk te installeren of te monteren op iedere plek in uw eigen huis. (badkamer, slaapkamer, zolder, kelder, …)

De prijs van een infraroodcabine

Er zijn een heleboel factoren die de prijs van uw infraroodcabine zullen bepalen. Met name het formaat, de gebruikte materialen, het vermogen van de infrarood straler en de kwaliteit van de afwerking bepalen mee de prijs van een infrarood sauna.
Het spreekt voor zich dat de prijzen van infrarood sauna’s wel wat kunnen verschillen. Bij Platinum Wellness vindt u enkel hoogwaardige infraroodcabines aan interessante prijzen. Bij ons heeft u de keuze uit enkele standaard modellen. We bieden kwalitatieve infrarood sauna's te koop aan uit de Panorama, Classic en Design reeks. Elk met zijn eigen bijzonderheden en afwerkingsmogelijkheden. Het type infraroodcabine doet er niet toe. Als u beslist om bij Platinum Wellness een infrarood sauna te kopen, kunnen we u steeds een scherpe prijs voorleggen. Onze klanten prijzen ons om onze uitgebreide service en diepgaande expertise.

Qua energie verbruik is een infrarood sauna veel zuiniger dan een traditionele of Finse Sauna. Een infraroodcabine verbruikt gemiddeld tussen de 1600 watt en 3000 watt, wat ongeveer overeenkomt met het verbruik van uw oven.
Dat wil zeggen dat een sessie in uw infraroodcabine een kostprijs heeft van ongeveer €0,24 à €0,50 per half uur. Dat is redelijke weinig, zeker in vergelijking met een Finse sauna.

Wat is een full spectrum infrarood sauna?

full spectrum infrarood sauna Een full spectrum infrarood sauna maakt gebruik van zowel korte, middellange als lange golf straling. De korte golf straling is – met een golflengte tussen 760 en 1400 nm – de krachtigste. Het is dan ook de korte golf straling die voor het therapeutische effect zorgt na en tijdens een bezoekje aan uw infraroodsauna. De korte golf straling dringt dieper in spieren en gewrichten door (tot 8mm) en zorgt naast opwarming ook voor ontspanning en pijnverlichting. Omdat een full spectrum infraroodsauna een intense warmte opwekt, zijn de stralers in onze infraroodcabines dimbaar.

Het verschil tussen een traditionele en een infrarood sauna

Er is wel wat verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna. In een traditionele sauna wordt de lucht heel sterk opgewarmd. De lucht in traditionele sauna’s bereikt al snel een temperatuur tussen 75 en 100°C. Wanneer uw lichaam deze warmte opneemt zal het beginnen transpireren om uw lichaamstemperatuur opnieuw op peil te brengen. De werking van een infrarood sauna is compleet verschillend. De omgevingstemperatuur loopt minder hoog op omdat de warmte afgegeven wordt door infrarood stralers. Om deze reden kan u een infraroodsauna ook gebruiken bij lagere temperaturen.


Infraroodcabine de voordelen

Wanneer u er voor kiest om een infrarood sauna te kopen bij Platinum Wellness zal u al snel merken dat een regelmatig bezoekje aan uw eigen infraroodcabine tal van voordelen met zich meebrengt:

Ontspanning

ontspanningOnze Platinum infrarood sauna’s staan garant voor heerlijk ontspannen. Dankzij onze Carbon verwarmingstechnologie kan je op een verkwikkende manier ontspannen en voel je je al snel volledig relax.

Cardio

cardioJe lichaam probeert zichzelf af te koelen door je bloed sneller te laten circuleren, wat gaat zorgen voor een verhoogde hartslag en een verhoging van het metabolisme.

Ontgifting

ontgiftingDoor te transpireren kan het lichaam op een veilige en natuurlijke manier ontgiften. In een IR-sauna zweet men gemiddeld 20% giftige stoffen en 80% water uit. In een conventionele sauna daarentegen is dat gemiddeld 3% giftige stoffen en 97% water.

Gewichtsverlies

gewichtsverliesUit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna ruim 600 calorieën verbrandt.

In een infraroodsauna probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor versnelt je hartslag en verbeteren je hartfuncties.

Je stofwisseling neemt aanzienlijk toe.

Pijnverlichting

pijnverlichtingPijn reageert op warmte. Dit wil zeggen dat verschillende veelvoorkomende pijnaandoeningen specifiek met onze infraroodwarmtetherapie kunnen worden behandeld.

Spierpijn wordt een stuk minder en zelfs klachten door gewrichtsstoornissen als reuma worden minder door de werking van infrarood straling.

Gezonde huid

gezonde huidDe stralingswarmte dringt gemakkelijk de huid in om zo te helpen tegen acne, eczeme, psoriasis, brandwonden, snijwonden, enz. ...

Lagere bloeddruk

lagere bloeddrukUit een klinische studie uitgevoerd door de universiteit van Missouri Kansas City in 2005 blijkt dat carbon-verwarmingselementen de bloeddruk verlagen indien drie keer per week 30 minuten een infraroodsauna wordt bezocht.