Infrarood sauna’s

Wilt u ook genieten van de vele voordelen van een infrarood sauna bij u thuis? Bij Platinum Wellness kan u een full spectrum infraroodcabine kopen aan een scherpe prijs.

Met een infrarood sauna van Platinum Wellness kan u optimaal genieten bij u thuis. Nood aan ontspanning na een intens drukke dag? Vaak last van spierpijn? Een infraroodcabine biedt u het comfort en de rust die u verdient. Als u beslist om een full spectrum infraroodcabine te kopen, zal u vrij snel merken dat daar een heleboel interessante voordelen aan verbonden zijn. Bent u niet zeker welke infrarood sauna het best past bij uw specifieke situatie? Spring even binnen in onze showroom. Onze specialisten staan u bij in uw keuze van de meest geschikte infraroodcabine.

 • Infraroodsauna Panorama reeks
 • Infraroodsauna Therapy reeks
 • Infraroodsauna Design reeks

Wat is een full spectrum infrarood sauna?

full spectrum infrarood sauna Een full spectrum infrarood sauna maakt gebruik van zowel korte, middellange als lange golf straling. De korte golf straling is – met een golflengte tussen 760 en 1400 nm – de krachtigste. Het is dan ook de korte golf straling die voor het therapeutische effect zorgt na en tijdens een bezoekje aan uw infraroodsauna. De korte golf straling dringt dieper in spieren en gewrichten door (tot 8mm) en zorgt naast opwarming ook voor ontspanning en pijnverlichting. Omdat een full spectrum infraroodsauna een intense warmte opwekt, zijn de stralers in onze infraroodcabines dimbaar.

Het verschil tussen een traditionele en een infrarood sauna

In een traditionele sauna wordt de lucht heel sterk opgewarmd. De lucht in traditionele sauna’s bereikt al snel een temperatuur tussen 75 en 100°C. Wanneer uw lichaam deze warmte opneemt zal het beginnen transpireren om uw lichaamstemperatuur opnieuw op peil te brengen. Een infrarood sauna werkt helemaal anders. De omgevingstemperatuur loopt minder hoog op omdat de warmte afgegeven wordt door infrarood stralers. Om deze reden kan u een infraroodsauna ook gebruiken bij lagere temperaturen.


Infraroodcabine de voordelen

Wanneer u er voor kiest om een infrarood sauna te kopen bij Platinum Wellness zal u al snel merken dat een regelmatig bezoekje aan uw eigen infraroodcabine tal van voordelen met zich meebrengt:

Ontspanning

ontspanningOnze Platinum infrarood sauna’s staan garant voor heerlijk ontspannen. Dankzij onze Carbon verwarmingstechnologie kan je op een verkwikkende manier ontspannen en voel je je al snel volledig relax.

Cardio

cardioJe lichaam probeert zichzelf af te koelen door je bloed sneller te laten circuleren, wat gaat zorgen voor een verhoogde hartslag en een verhoging van het metabolisme.

Ontgifting

ontgiftingDoor te transpireren kan het lichaam op een veilige en natuurlijke manier ontgiften. In een IR-sauna zweet men gemiddeld 20% giftige stoffen en 80% water uit. In een conventionele sauna daarentegen is dat gemiddeld 3% giftige stoffen en 97% water.

Gewichtsverlies

gewichtsverliesUit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna ruim 600 calorieën verbrandt.

In een infraroodsauna probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor versnelt je hartslag en verbeteren je hartfuncties.

Je stofwisseling neemt aanzienlijk toe.

Pijnverlichting

pijnverlichtingPijn reageert op warmte. Dit wil zeggen dat verschillende veelvoorkomende pijnaandoeningen specifiek met onze infraroodwarmtetherapie kunnen worden behandeld.

Spierpijn wordt een stuk minder en zelfs klachten door gewrichtsstoornissen als reuma worden minder door de werking van infrarood straling.

Gezonde huid

gezonde huidDe stralingswarmte dringt gemakkelijk de huid in om zo te helpen tegen acne, eczeme, psoriasis, brandwonden, snijwonden, enz. ...

Lagere bloeddruk

lagere bloeddrukUit een klinische studie uitgevoerd door de universiteit van Missouri Kansas City in 2005 blijkt dat carbon-verwarmingselementen de bloeddruk verlagen indien drie keer per week 30 minuten een infraroodsauna wordt bezocht.

Waarom zou u een infrarood sauna kopen?

Een infraroodcabine heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Het gigantisch verschil in stroomverbruik bijvoorbeeld. Een heleboel van onze klanten vragen naar het verbruik van een infraroodcabine.

Een infrarood sauna verbruikt gemiddeld - afhankelijk van de grootte van de infraroodcabine en het aantal infrarood elementen - tussen de 1600 watt en 3000 watt.

Uitgerekend aan het huidig Belgisch energietarief komt dit neer op 24 à 50 €cent voor een infrarood sessie van 30 minuten!

De gemiddelde prijs voor een bezoekje aan uw eigen infraroodcabine valt dus meer dan mee. Zeker als u kijkt naar de therapeutische werking en de onmiskenbare voordelen het heeft op uw gezondheid.
 • Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten
 • Optimale ontgifting
 • Vermindering van huidproblemen, bijv. bij psoriasis, eczeem of acné (jeugdpuistjes)
 • Enorm snelle opwarmtijd
 • Lage gebruikskosten
 • Hoog gebruiksgemak
 • Eenvoudig op standaard 220V-stopcontact aan te sluiten
 • Zeer flexibele plaatsingsmogelijkheden
 • Makkelijk te installeren of te monteren op iedere plek in uw eigen huis. (badkamer, slaapkamer, zolder, kelder, …)